HTML

CrO2 Warriors

A CrO2 Warriors hivatalos blogja.

Videók

Production Photos

Makérla@Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Bálint@Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • fűrészpor: Hol maradt az ígért sziget utáni beszámoló?????? (2009.12.10. 11:37) CrO2 Warriors @ Sziget 2009
  • Hufnagel István: Hell, yeah! Sziget különkiadás. :D (2009.02.24. 07:18) Something in the oven
  • blanka: Na, akkor most szólok, hogy vágjátok azt a szigetvideót, vagy nincs több vidám smúzolás a menzán. (2008.09.28. 22:36) CrO2 Warriors #07
  • Béla: Megéheztem, megszomjaztam, és van még 50 percem az ebédig! (2008.07.14. 11:11) CrO2 Warriors #07
  • Balint: :-) Biztos forrásból tudom, hogy a hetedik rész már exportolódik. Mostmár csak a vékonyan mért up... (2008.07.08. 16:56) CrO2 Warriors #07 - helyzetjelentés
  • Utolsó 20

Gyártásnapló #04

2008.04.12. 11:39 Balint

Először is az ötlet Szabolcsé volt. A hosszú vonatutak alkalmával kreatív energiáit arra fordítja, hogy mindenféle érdekes és izgalmas dolgot talál ki. Ilyen érdekes ötlet volt ez is, amelynek következtében hétfő este kilenckor a legfosabb időben (eső, szél) rohangáltunk a nyolcadik kerület egyik méltán hírhedt és nem teljesen veszélytelen utcájában (Tömő utca).

Még hétfő kora délután megcsináltuk Szabolcs ötlete nyomán a storyboardot és kimentünk helyszínt fotózni. Megtaláltuk a már említett utcát, amely elég szűk és lerobbant volt a jelenet megvalósításához, majd kerestünk egy B helyszínt is, hiszen nem kockáztathatjuk meg, hogy egy esetleges ad-hoc háztáji lakógyűlés megakadályozzon minket terveink kivitelezésében. Így tévedtünk be Bókay János utcában, ahol hamar szemet szúrtunk pár embernek és kaptunk is pár hélót és füttyöt. De ez inkább a videókamerának szólt.

Tekintve, hogy előző nap három óra alvást sikerült abszolválnom, kissé lebegtettem a felvétel pontos napját, de hétfő este hétkor ráébredtem arra, hogy a naphoz már túl sokat nem tudok hozzátenni, így akár forgathatnánk is.

Két órával később kapucnis pulóverben kergettem Szabolcsot a Tömő utcában és amikor épp nem, akkor egy amúgy lyukas eresz alatt dekkolva bandáztam szintén vele az arra elhaladó autóvezetők legnagyobb meglepetésére. Alapszabály, hogy amikor épp felvétel van, akkor a.) autó jön b.) ember halad el. Kb. háromnegyed óra felvétel után megjelent két polgárőr - innét is üdvözlöm őket -, akik azzal nyitottak, hogy _már_ délelőtt is láttak minket, mit csinálunk itten. Hoppá, meg vagyunk figyelve! Mondtuk, hogy alapvetően felvételt egy műsorhoz, mire mondták, hogy oké rendben de maradjunk a fények alatt (!), sok erre a brazil. Egy negyed órával később még a kocsiból ránknéztek. Meg kell hagyni azért megnyugtató, hogy odafigyelnek ránk.

A felvételek után felzúztunk Szabolcshoz, ahol gyors import után nekiláttam még pár sör bekarmolása közben megírni a főcímzenét, ami persze a rendező elvárásaihoz képest nem lett metál, de sebaj.

A keddre elkészült előzetes alapján méltán lettünk lelkesek, de ez sajnos nem tartott ki csütörtökig, a tényleges jelenetek felvételéig.

Ennyire nehezen eddig még nem nyomtuk fel az anyagot. Három egész órába tellett kb. 6 percnyi anyagot felnyomni. Nem igazán tudom hol volt a baj. Lehet ott, hogy az előző napi party - ami nem ütött ki - kontraproduktívként hatott. A Szabolcs beszedte a fogalmazás gátlót, sikerült a Disfear és At The Gates zenekarokat úgy összekapcsolni, hogy "A svéd Disfear Live The Gates című albuma" mondat hangzott el. Gyöngyszem. Számomra a nyitómondatok jelentettek kihívást, meg a kamerába nézés. Persze senki se gondolja, hogy katatónikus volt a hangulat. Ettől függetlenül ezek a felvételek móka és kacagás övezte boldog szeánszok, de most az utolsó egy óra tényleg lehúzós volt.

Már a második bónusz dvd anyagánál tartunk, annyi szemét készült, lehet gyúrni. :-)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cro2warriors.blog.hu/api/trackback/id/tr22420636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Béla · http://globonet.hu 2008.04.14. 14:19:58

Sziasztok Srácok!

Megnéztem a műsorotokat, alpvetően tetszik, bár én nem kimondottan ezt a stílusú zenét szoktam hallgatni. Két kis apró megjegyzésem azért lenne, mint volt operatőrnek.
Az egyik a hangminőség. Előb utóbb be kellene újítani egy speckó mikrofont, mert sokszor nagyon kell figyelni a beszédre elég halk, és nehezen érthető.
A másik a képbeállítás, amikor beszétek. Azt tanítják a forósoknak is, hogy ha alakot, arcot fotóznak, filmeznek, akkor arra kell törökedni, hogy a épen szereplők szemmagassága az aranymetszés szabályának megfeleő magasságban legyen. Vagyis a felső rész nagysága úgy aránylik az alsóhoz, mint az alsó az egészhez. Ez a legkellemesebb az emberi szemnek, Mona Lisa szeme is így van megkomponálva.
Minden esetre csak így tovább, büszke vagyok rátok, reklámozom a lapotokat!

Üdv,
süti beállítások módosítása